Wim van Breda BV presenteert een nieuwe manier van vegen op de RDD 2019

23 mei, 2019

Wim van Breda BV is de officiële importeur en dealer van de Comac Streetline range in Nederland. Comac is wereldwijd één van de belangrijkste marktspelers als het gaat om reinigingstechniek. Sinds enkele jaren is het Streetline assortiment aan hun aanbod toegevoegd, namelijk zelfrijdende veegmachines met een ongekende capaciteit. Compleet afwijkend van de concurrentie op het gebied van vacuüm veegmachines, heeft Comac een systeem in handen wat nog niet eerder getoond is. Vegen zonder water, met een ongekend hoge werksnelheid en verkleind moeiteloos takken, stenen en ander straatvuil tot klein materiaal. En dat allemaal nagenoeg stofvrij met zeer weinig slijtage.

Comac hanteert het zogeheten Twin Action Systeem, waarbij borstels aan de voorzijde het straatvuil geleiden naar een centraal in het midden gepositioneerde rolborstel met een werkbreedte van 140 cm. Deze centrale rolborstel i.c.m. de vacuüm werking van de ventilator zorgen ervoor dat het straatvuil en stof in een aanzuigunit terecht komen waarin het vuil door een rotoras verkleind wordt tot fijngemalen materiaal. Doordat het straatvuil maximaal verkleind wordt, heeft dit als gevolg dat de capaciteit van de opvangbak maximaal benut wordt. Een geavanceerd filtersysteem van maar liefst 50 m2 voorkomt dat het opgeveegde stof weer via de luchtroosters de opvangbak kan verlaten. De omvang van dit filtersysteem klinkt groot, maar door de compacte filterruimte en het ontbreken van water in de opvangbak, blijft er een grote netto laadcapaciteit over. Daarnaast wordt er ca. 100.000 liter water per jaar bespaard, wat naast de kosten voor water een aanzienlijk bedrag in vuilstort kosten bespaart. Het watergebruik van een Comac veegmachine beperkt zich puur tot het gebruik van de optionele watersprinklers op de frontborstels of het gebruik van de hogedrukreiniger.

De centrale rolborstel neemt nagenoeg de hele breedte van de Comac veegmachine voor zijn rekening. Dat betekent dat er ook moeiteloos geveegd kan worden zonder het gebruik van de frontborstels. Dit maakt het mogelijk dat er geveegd kan worden met een werksnelheid die tot wel 3x hoger is dan een traditionele vacuüm veegmachine!


9 en 10 juni 2021,

Soest

Aanmelden nieuwsbrief

Follow us