KTK – Mobiel scheidingsstation (MSS) vindt zijn weg in Nederland

7 mei, 2019

Na de introductie door KTK van het op Solar werkende mobiele scheidingsstation in 2017, gaat de MSS nu volop het land in. Om aan de bron grondstoffen in te zamelen, bij de voordeur van de burger.

Naast de functie van gescheiden inzameling is inmiddels ook gebleken dat de MSS zich uitstekend leent als communicatiemiddel door de gemeente met haar burgers. Tijdens de openstelling van de MSS ziet de gemeente kans om samen met afvalcoaches en met medewerkers van de afdeling sociale zaken de burger te woord te staan, over allerlei aangelegenheden binnen de gemeente te bespreken.

Daarnaast helpen inwoners van de gemeente, welke graag willen herintreden, om de MSS te bemannen. Het laat zich raden dat dit een enorme stimulans geeft aan mensen om zich weer dienstbaar te maken en bij te kunnen dragen.

Concluderend kunnen we vaststellen dat de MSS leidt tot veel meer dan alleen grondstoffen aan de bron ophalen; maatschappelijk draagt de inzet van de MSS dus ook bij. Hoe mooi is dat?!


9 en 10 juni 2021,

Soest

Aanmelden nieuwsbrief

Follow us