Waterstof: racen of reinigen?

15 mei, 2017
Forze

Alternatieve brandstoffen komt u op diverse plaatsen tegen op de Reinigingsdemodagen2017. Maar PitPoint (leverancier voor schone brandstoffen als Groengas/CNG, LNG en Elektriciteit en Waterstof) laat op haar stand zien dat waterstof niet is voorhouden aan wegvoertuigen. Ook op het circuit heeft het veel potentie, getuige de fraaie bolide Forze VII die op hun stand is te bewonderen.

Forze VII
Deze innovatie racewagen is eigenhandig gebouwd door studenten van het waterstofraceteam Forze van de TU Delft. Het team bestaat uit 70 studenten van verschillende faculteiten, van luchtvaart en ruimtevaarttechniek tot technische aardwetenschappen. Zij zetten zich samen in om waterstoftechnologie te promoten, door het ontwerpen, maken en racen van een zeer innovatieve raceauto.

PitPoint is hoofdsponsor van Forze, het waterstofraceteam van TU Delft. PitPoint ondersteunt het team met geld en kennis, bijvoorbeeld over hoe je sneller en beter waterstof kunt tanken. Daar zit de expertise van PitPoint: het beschikbaar maken van schone brandstoffen. Zo is PitPoint eveneens betrokken bij de bouw van het derde openbare waterstoftankstation in Nederland.

Van racewagen naar Inzamelvoertuig?
De Forze VII gaat in augustus de eerste race rijden en het opnemen tegen de gevestigde orde racewagens op fossiele brandstof. Wie had dat ooit gedacht? In de afvalsector zijn er ook al bewegingen om waterstof als brandstof te adopteren. De eerste voorzichtige schreden kunt u bewonderen op de Reinigingsdemodagen, en we laten ook aan de hand van andere alternatieven zien dat de afval- en reinigingsbranche zich aan het voorbereiden is op een zero-emissie toekomst.


Tot ziens

in 2021!

Aanmelden nieuwsbrief

Follow us